MÜMİNE HATUN ÇARŞISI AÇILDI

MÜMİNE HATUN ÇARŞISI AÇILDI

Karaman Belediyesi'nin önemli projelerinden biri daha hizmete girdi. Karamanlı hanımları desteklemek amacıyla yapılan Mümine Hatun Çarşısı, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde açıldı. Karaman Belediyesi, kadınların el emeği göz nuru ürünlerini ekonomiye kazandırıyor. Hem Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesindeki kurslarda eğitim gören kursiyerlerin hem de hanımların evlerinde ürettiği el emeği göz nuru ürünler, artık Karaman Belediyesi Mümine Hatun Çarşısı’nda sergileyip satışa sunabilecek. Karaman Adliyesi arkasındaki alanda yer alan çarşı, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı’nın katılımlarıyla bugün hizmete girdi. Dünya Kadınlar Günü'nü daha anlamlı kılmak için açılışı bu özel günde düzenlediklerini söyleyen Belediye Başkanı Savaş Kalaycı: “Burada güzel bir el emeği göz nuru çarşısı oluşturduk. Bu çarşıda hanımlarımız, el emeğiyle ürettikleri değerli ürünleri satıp aile bütçelerine katkı sağlayabilecekler. Biz hanımefendilerin her zaman yanındayız. Onları destekleme konusunda örnek adımlar attık, atıyoruz ve inşallah çok daha güzellerini de atmaya devam edeceğiz. Buraya tüm hanımlarımızı ve vatandaşlarımızı bekliyoruz. Mümine Hatun Çarşısı, Karamanımıza hayırlı olsun” dedi. Başkan Kalaycı, daha sonra stantları tek tek gezerek hanımların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. Soğuk havaya rağmen açılışa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.